Ιστολόγιο


blog

  • Τι είναι το ιστολόγιο;

Το ιστολόγιο (blog) δεν είναι (τεχνικά) και δεν θεωρείται (νομικά) ιστοσελίδα. Οι αναρτήσεις ενός ιστολογίου, δεν έχουν την έννοια της δημοσίευσης και τους κινδύνους που εγκυμονεί η τελευταία. Όταν αναφερόμαστε σε ένα ιστολόγιο, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την έννοια μιας κοινότητας ανθρώπων, που διατηρούν μιας μορφής διαδικτυακά ημερολόγια (blogs, τα οποία μάλιστα, μπορούν να λειτουργούν και συνεργατικά, δηλαδή με περισσότερους του ενός, συγγραφείς). Ο καθένας μας στο προσωπικό του ιστολόγιο μπορεί να αναρτά τις σκέψεις του, τις εργασίες του, τα συναισθήματά του και γενικά, οτιδήποτε θα μπορούσε να συμπεριλάβει σε ένα εντελώς προσωπικό διαδικτυακό χώρο, με σκοπό, όχι να είναι διαθέσιμο σε ένα απροσδιόριστο ευρύ κοινό αλλά σε φίλους ή ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα κι αναζητήσεις.

  • Γιατί έχω ιστολόγιο;

Γιατί επιλέγω το ιστολόγιό μου, να είναι εκείνος ο “προσωπικός” διαδικτυακός μου χώρος, στον οποίο αναρτώ τις αποφάσεις μου, τις σκέψεις μου περί νομικών, περί πολιτικής, οικονομίας ή οτιδήποτε άλλο θεωρώ ότι μπορώ και θέλω να μοιραστώ με τους φίλους μου. Εκεί αναρτώ όλα όσα δεν μπορώ και δεν θέλω να δημοσιεύω στο ευρύ κοινό του ίντερνετ, αλλά θέλω να τα μοιράζομαι με τους φίλους μου.

  • Πώς μπορεί να μεταβεί κάποιος στο ιστολόγιό μου;

Ένα κλικ ΕΔΩ, θα ανοίξει το ιστολόγιό μου σε μια νέα καρτέλα του περιηγητή σας, ώστε να καταλάβετε σε τι ακριβώς αναφέρομαι.